Uw contact met ons

+31 (0)6 265 99 058

Reizen

Een reis door een Duitse prentenboek

Vanaf-prijs: 575,00

Een reis door een Duitse prentenboek - 10 dagen vanaf 575,00 € p.p. Vertrek 12 mei 2022

 • De beroemdste stedelijke hoogtepunten van het land
 • Unieke natuurlijke landschappen – puur contrast

Dag 1: Route richting Neurenberg
Op weg naar onze tussenstop in Neurenberg voor overnachting.

Dag 2: Richting Salzburg-Munchen
Na het ontbijt vertrekken wij richting Salzburg alwaar we rond de middag zullen aankomen.Salzburg is met voorsprong de meest bijzondere stad van Oostenrijk, iets wat ze in Wenen niet graag zullen horen. Wolfgang Amadeus Mozart is al meer dan twee eeuwen dood maar nog steeds is hij dé ambassadeur van Salzburg.Op het eerste zicht lijkt alles dan ook rond Mozart te draaien in Salzburg, maar de stad heeft zo veel meer te bieden.Wanneer je iemand vraagt om een filmklassieker die zich afspeelt in Oostenrijk (Salzburg) op te noemen, is de kans groot dat je het legendarische The Sound of Music met de familie Von Trapp in de hoofdrol als antwoord zal krijgen.De opnames van The Sound of Music gebeurden vooral in Salzburg en in de omgeving van de stad. Voor de film zijn destijds locaties uitgezocht die Maria Augusta Kutschera en de familie Von Trapp ook echt hebben bezocht tijdens hun leven en die erg belangrijk waren in hun leven . Tijdens onze rit richting München en als de tijd het toelaat kunnen we kasteel Neuschwanstein bezoeken. (optioneel). Aankomst München en overnachting.

Dag 3: Ontdek München
De tour begint in het centrum van München (parkeerplaatsen aan de Isartor). Ontdek de hoogtepunten van München zoals.B Königsplatz, Kunstareal, Nymphenburg Palace, Olympic Park, BMW, Schwabing, Ludwigsstraße met Odeonsplatz, Prinzregentenstraße en de beroemde Maximilianstraße en in de avond bezoek het beroemde Hofbrauhaus.

Dag 4: München-Dresden
Na het ontbijt in het hotel wacht uw buschauffeur al op u voor de rit naar Dresden alwaar we in de middag zullen aankomen in ons hotel. Na het diner kunnen we genieten van de avond en een bezoek brengen aan de beroemde Semperoper en  ''De Brühlsche Terrasse'' ook wel in de volksmond Balkon van Europa genoemd.De Brühlsche Terrasse werd in 1814 officieel geopend voor het grote publiek.Vanwege het fraaie uitzicht op de Elbe is de Brühlsche Terrasse een toeristische trekpleister. Het terras strekt zich uit tussen de Augustusbrücke en de Carolabrücke.

Dag 4: Ontdek Dresden
Na het ontbijt in het hotel wacht onze gids voor de stadstour op u.
Dresden, een stad van kunst van Europese alure, biedt een schat aan architectonische monumenten. Frauenkirche, de Brühlsche Terrasse, het "Balkon van Europa", beroemd om zijn prachtige uitzicht op het Elbedal. De Zwinger wordt beschouwd als een uitstekend gebouw van barokke festivalarchitectuur. Voorbij de Picture Gallery opent het theaterplein omlijst door de Sempergalerie,Taschenbergpalais, kasteel en hofkirche. Vanuit Dresden Elbe ufer gaan we een boottocht maken langs de Elbe en passeer het schilderachtige rivierlandschap van Dresden aan boord van een raderstoomboot.Geniet van het uitzicht op de indrukwekkende kastelen en bekijk het barokke kasteel Pillnitz.
De charme en het karakter van de veelgeprezen kunst en barokke stad zullen u ook betoveren. Dresden biedt veel, niet alleen voor kunstliefhebbers. maar ook voor'' Winkelen''' liefhebbers is Dresden  altijd een belevenis. De warenhuizen en vele speciaalzaken in de Prager Strasse, de nieuwe Old Market Gallery met meer dan 100 winkels en tal van andere winkels in het centrum van de stad bieden alles wat uw hart begeert.

Dag 5: Dresden-Berlijn
Vanuit Dresden, halverwege het Spreewald nemen we een pauze en bezoeken het Spreewald (het Venetië of Giethoorn van Duitsland). In het uiterste oosten van Brandenburg halverwege Dresden en Berlijn ligt het Spreewald. De regio is een Idyllische en unieke plek in Duitsland. Bijna parkachtig doorkruist met meer dan 300 kleine grote rivieren zoals de kanalen hier worden genoemd, nestelt het biosfeerreservaat zich beperkt in het landschap op slechts 55 km langs de Spree. Een veerman informeert u tijdens een boottocht door de grachten over gebruiken en tradities door schilderachtige kanalen. Een voorproefje van de bekende Spreewald augurken hoort er natuurlijk bij. In de vroege namiddag bereikt u Berlijn, de hoofdstad van Duitsland.

Dag 6: Berlijn
Vandaag maakt u kennis met Berlijn. Berlijn is in de jaren na de hereniging snel veranderd. Dus vandaag is het moeilijk om overblijfselen van de verdeelde stad te vinden. De muur is slechts op een paar plaatsen in de stad te zien. Enkele van de oude stadswijken zoals Prenzlauer Berg en Mitte zijn al prachtig gerestaureerd. Een levendig nachtleven is hier teruggekeerd. Veel mensen uit alle delen van de republiek wonen hier nu. Je zult deze veranderde sfeer kunnen voelen tijdens de rondleiding door deze wijken. Maar het Nieuwe Berlijn is ook iets bijzonders. Deze omvatten de nieuwe ambassades, de ministeries, de herinrichting van de Potsdamer Platz en de Pariser Platz bij de Brandenburger Tor, de nieuwe Friedrichstraße en het veranderde ontwerp van de Gendarmenmarkt met veel nieuwe en dure restaurants en winkels. Last but not least zijn de Reichstag en de nieuwe Federale Kanselarij blikvangers van een bijzondere soort. Maar ook het oude Berlijn met overwinningskolom, Brandenburger Tor, Charlottenburg Paleis, Bellevue Paleis, Unter den Linden,  Opera, universiteit, staatsbibliotheek, de nieuw gebouwde commanderij en de Kurfürstendamm met herdenkingskerk is nog steeds de moeite waard. En een boottocht over de Berlijnse Spree mag natuurlijk niet ontbreken. En voor shoppingfanaten hebben we nog KaDeWe. KaDeWe is al meer dan een eeuw een begrip. Het is niet alleen het grootste warenhuis van de stad, maar ook het op een-na-grootste van heel Europa.

Dag 7: Berlijn-Schwerin-Hamburg
Mecklenburgs hoofdstad Schwerin is niet alleen de oudste stad van het land, maar is altijd het politieke en culturele centrum geweest. Waar ooit hertogen woonden, kunnen bezoekers nu een toeristische idylle verwachten die prachtig kan worden ontdekt als onderdeel van een stadstour. Dompel jezelf onder in de 870-jarige geschiedenis van de stad en leer de beroemdste bezienswaardigheden beter kennen tijdens de tour. Daarna vertrek richting Hamburg.Vanuit Schwerin  gaan we verder naar de op één na grootste stad van het land. Hamburg, de parel van het noorden verwelkomt u met een Nordic Moin! Eenmaal hier, maak je een haventour. Met een binnenvaartschip verkent u de haven. Afhankelijk van het waterpeil rijdt u door de Speicherstadt.Die herkenbare rode pakhuizen zijn al jaren het visitekaartje van Hamburg en sinds 2015 prijkt ze ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.Een bezoek aan de wereldberoemde Reperbahn en bekijk het beroemdste (en hardstwerkende) Politiebureau in Duitsland en hoor de wilde verhalen achter de stad waar de Beatles veel meer leerden dan hoe ze muziek moesten spelen.

Dag 8: Hamburg - Münsterland - Düsseldorf
U bereikt de stad Münster. Sinds enkele jaren onderzoeken privédetective Wilsberg en een misdaadteam met succes de fictieve misdaadwereld van Münster. Elke lastige zaak lossen ze hardnekkig, eigenzinnig, onderhoudend, maar vooral betrouwbaar op in 90 minuten. Volg de verhalen over echte misdaadzaken in Münster op de Münsterer KrimiTour. De zoektocht naar aanwijzingen voor daders en slachtoffers, schuld en straf, verlichting en gerechtelijke dwaling leidt tot scènes van echte misdaden en filmlocaties van de misdaadthrillers van Münster.

Dag 9: Düsseldorf -Keulen - Midden-Rijndal - Gebied Wiesbaden
Na een korte rit bereikt u Keulen, waarvan de bezienswaardigheid de kathedraal is. Een bezoek aan de gotische kathedraal geeft een idee van waarom de mensen het met dit project de bouwwerkzaamheden vele eeuwen in de weg hebben gelopen. Maar waarom wilden ze de grootste kerk ter wereld bouwen? Wie financierde dit enorme bouwproject? Hoe was de realisatie op locatie? Wat heeft de kathedraal ervaren onder de Napoleontische bezetting? Waarom werd het uiteindelijk voltooid in de 19e eeuw? Deze en andere vragen zullen worden verduidelijkt tijdens een rondleiding door de kathedraal. Na een individuele lunchpauze in Keulen gaan we verder in zuidelijke richting naar de Midden-Rijn. Op het mooiste deel van de Midden-Rijn, tussen Boppard en St. Goar, langs tal van interessante bezienswaardigheden, middeleeuwse kastelen en de beroemde Loreley-rots, maakt u een boottocht. Daarna aankomst Rudesheim bij Hotel Lindenwirt. Het hotel kenmerkt zich door een uitstekende ligging direct in het beroemde Drosselgasse en biedt gezellige kamers, goede herbergkeuken en een unieke ambiance. Elke dag wordt er livemuziek gespeeld in het hotel, dat samen met een goede druppel Rheingau-wijn u onvergetelijke uren van gezelligheid zal bezorgen.

Dag 10: Heidelberg - Home
Ontdek Heidelberg aan het einde van uw reis. Een gids begeleidt u de komende 2 uur door de 1800 meter lange en 500 meter brede oude stad. Geniet met hart en van de ontspannen sfeer van deze studentenstad. Het einde van je stadstour is een bezoek aan het romantische kasteel van Heidelberg. U verkent de binnenplaats van het kasteel en de prachtig aangelegde kasteeltuin van de beroemdste kasteelruïnes ter wereld. Daarna begint u aan de terugreis naar Nederland.

Diensten

 • 9 x overnachting incl. ontbijtbuffet
 • Hotels van de hogere Drentse50plusreizen Excellence categorie
 • 1 x 2 uur durende stadstour in München
 • 1 x 2 uur durende stadstour Dresden
 • 1 x entree en 45 min. bezoek semperoper
 • 1 x 2 uur tafelschiprit op het Spreewald
 • 1 x augurkenproeverij (3 verschillende variaties, 15 min. na vertrek)
 • 1 x 3 uur stadstour Berlijn
 • 1 x Currywurst na de stadstour met Schrippe
 • 1 x 1 uur haventour Hamburg
 • 1 x 1,5 uur Münster crime tour
 • 1 x 1 uur bezoek aan de dom van Keulen
 • 1 x kathedraal levering en hoofdtelefoons Dom van Keulen
 • 1 x Boottocht vanuit Boppard - Oberwesel
 • 1 x 2,5 uur stadstour Heidelberg met buitentour door het kasteel
 • 1 x combi ticket kasteel: bergspoorweg, kasteel binnenplaats, groot vat, Duits Apotheek Museum
 • Toeristenbelasting/ Accommodatiebelasting

Garantie geregeld: STO Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Drentse50plusreizen gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Bij elk (reis)aanbod van Drentse50plusreizen op deze website leest u of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De werking van STO Garant

Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Drentse50plus reizen, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Drentse50plus reizen. Mocht Drentse50plus reizen voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

Deze reis aanvragen

Contactinformatie

Sitemap

Onze garantie

Drentse 50 plusreizen heeft zijn eigen garantievoorwaarden. Mail of bel ons voor meer informatie.
Image